четвъртък, 7 септември 2017 г.

Кюфтенца (почти) по шведски

Септември е!
Кога се изниза лятото така и не разбрах, август беше доста напрегнат месец. Голямата дъщеря вече е студентка...в САЩ и покрай изпращането и не остана много време да се впиша и тук. А и в горещите дни карахме предимно на салата и скара, или нещо купешко за хапване. Последната седмица си взех дългоочаквания и набързо планиран отпуск и мога да кажа, че си починах...мога и повече, но работата мен си ме чака. Използвам, че съм си сама тази седмица и си експериментирам готварски...попаднах на рецепти свързани с вид хранене наречено Нисковъглехидратно-високомазнинно хранене...може да го срещнете като абревиатурата НВ-ВМХ. Затова тази и следващата рецепта са свързани с този вид хранене.


Продукти:
(за 2 порции)
  • 300 г мляно месо
  • 100-150 г заквасена сметана
  • 1 суп.лъжица горчица
  • сол
  • черен пипер
  • чесън (на прах) 
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 ° С с вентилатор.
Овкусете каймата със сол, черен пипер и чесън на прах. Оформете малки кюфтенца и ги подредете в огнеупорен съд. Завиите плътно с алуминиево фолио съда и печете за 20 минути.
Извадете кюфтенцата от фурната и отсипете соса, които са пуснали в купа. Прибавете към него сметаната и горчицата и разбиите хубаво с телена бъркалка. Подправете със сол и черен пипер и залейте кюфтенцата. 
Завиите ги отново с фолиото и върнете във фурната за още около 10-ина минутки. 
Сервирайте поръсени с магданоз и сезонна салата.
Адаптирано: No Sugar

Няма коментари:

Публикуване на коментар