вторник, 8 ноември 2016 г.

Торта "Киндер кънтри"

Месец преди рождения си ден,  синът ми се оплака, че до сега само веднъж сме празнували рождения му ден... При което ококорено попитах, защо с такова впечатление е останал, като всяка година каним гости, има торта, подаръци и всичко както си е редно. Не било достатъчно, трябвало да празнува и на "обществено място" :))) Истина е, че в детски парти-център канихме деца веднъж, когато стана на 6, затова решихме и тази година да му отпуснем края и да празнува втори път с деца. И се почна едно избиаране, едно обмисляне...ако някой ми даде основателна причина един детски РД да струва 200-300лв. да ми се обади... Е по-малко излезе, но с ваучер. Реших, че вече става по-голям и едно приключение в http://emergency-escape.com/
ще е интересно за децата.  Плюсът беше, че аз си внасям почерпката, което означаваше освен почерпката и напитките и тортата. Супер, поне нямаше да ядат поредната еклерова торта с фондан. 
Идеята дойде от  http://gotvenetokatohobi.blogspot.bg. Детска торта с вкус като на десертчето Kinder country. Естествено не успях да намеря подобна зърнена закуска и ползвах малките медени кръгчета. Като не съобразих, че децата ще ползват пластмасови прибори и общо взето им е било трудно да отчупват от блата с меките вилички. Но накрая чинийките бяха празни, така че явно и ръцете са били включени.Продукти:
за блата:
  • 150 г зърнена закуска
  • 200 г шоколад
за крема:
  • 250 г рикота
  • 250 г маскарпоне
  • 200 мл подсладено кондензирано мляко
  • 1 ванилия
  • 200 мл сладкарска сметана
  • 1 пак. желатин (10 г)
Начин на приготвяне:
В съд на водна баня разтопете шоколада. Добавете зърнената закуска и хубаво объркайте. Изсипете в тортена форма, подравнете и сложете в хладилника да се стегне. 
Сложете желатина в 50 мл мляко/вода да набъбне. 
За крема разбийте рикотата с маскарпонето и подсладеното кондензирано мляко. Отделно разбийте сметаната до твърди връхчета и внимателно я прибавете към първата смес.  
Втечнете желатина и  внимателно го добавете към крема, разбъркайте.
Изсипете го върху стегналият се блат, заравнете и отново приберете в хладилника да се стегне. 
За украса я поръсих с шоколадови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар