неделя, 24 януари 2016 г.

Банички от бутер тесто

Събота (неделя) е. Навън зимата е завила земята с плътен сняг. Минус 15. Не ви се става, а трябва да приготвите закуската...едно бутер тесто чака ред в хладилника и сега е момента да влезе в роля. Закуска, която се приготвя доста бързо и още по-бързо се изяжда.Продукти:
  • 2 листа свежо бутер тесто
  • 100 г сирене
  • 1-2 яйца
  • сусам (по желание) за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 190 градуса С. Разбийте едното яйце+единия белтък от второто, жълтъка оставете настрана. Добавете натрошеното сирене. 
Разстелете единия лист бутер тесто. Мислено го разделете на квадрати и рапределете сместа върху всеки квадрат в средата. Аз ползвам тесто на Лидл и горе-долу от един лист излизат 12 банички, т.е. тестото го разделям на 3 по ширината и на 4 по дължината на листа. Отгоре покрийте с другият лист тесто. Разрежете и съвсем леко притиснете отстрани ръбовете. 
Прехвърлете квадратите в тава покрита с хартия за печене. Намажете с предварително отделения жълтък и по желание поръсете с малко сусам отгоре. 
Няма да могат да се изпекат на веднъж, затова останалите банички върнете в хладилника и извадете непосредствено преди самото печене. 
Изпечете за 15-20 минути, или до готовност.
Сервирайте топли.

Адаптирано от: http://www.cookwithasmile.com/


Няма коментари:

Публикуване на коментар